Organizohet gara e parë në Siguri Kibernetike


Për herë të parë në qytetin e Mitrovicës organizohet gara në siguri kibernetike e quajtur “Cyber Security Hackathon 1” edicioni i parë që vjen si bashkëpunim i ICT Academy me Education Innovators Kosovo – EIK. Ideja për zhvillimin e kësaj ngjarje të rëndësishme për komunitetin dhe të rinjtë e Mitrovicës vjen nga diskutimet dhe qështjet e rëndësishme gjatë vitit 2018 në komunitetin vendor e ndërkombëtarë për Critical Information Infrastructure CII & GDPR.

Bazuar në këtë, ka filluar zhvillimi i idesë së skenarit në ekipin e përbashkët të ICT Academy dhe Education Innovators Kosovo – EIK. Sfidat që do të zhvillohen në kuadër të aktivitetit dhe garës janë:

  • Vlerësimi dhe identifikimi dobësive të sigurisë në sistemet e informacionit, web aplikacione dhe infrastrukturë Penetration Testing;
  • Hakim Fizik (Physical Hacking) pjesëmarrësit do kenë mundësi të provojnë aftësitë e tyre me hakim fizik në një makinë;
  • Eshtë menduar të jetë diqka e re, më argëtuese dhe logjike: Bomb Defuse, pajisje e cila është ndërtuar nga ekipi ICT Academy për këtë garë.

Gara në siguri kibernetike e quajtur “Cyber Security Hackathon 1” do të mbahet në Qendrën e Kulturës Rexhep Mitrovica në Mitrovicë më datën 15 Dhjetor 2018, ndërsa në ditën e dytë 16 Dhjetor do të bëhet njoftimi dhe shpallja e fituesve të kësaj gare. Aplikimi është i hapur dhe mund ta gjeni në këtë link: http://goo.gl/x4gLGS ,

Për çdo informacion shtesë apo pyetje ju lutem na shkruani info@academyict.net ose educationinnovators.ks@gmail.com

Mbështetëse e këtij aktiviteti vjen edhe Komuna e Mitrovicës, RedBull, VIPA chips Pestova.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: