Mbahet gara për siguri kibernetike “Cyber Security Hackathon” edicioni i parë


Për herë të parë në qytetin e Mitrovicës gjigantin industrial është mbajtur gara kibernetike “Cyber Security Hackathon #1”, e organizuar nga ICT Academy në partneritet me Education Innovators Kosovo – EIK dhe mbështetës Komuna e Mitrovicës, Kolegji Universum, VIPA chips, Ujë Rugove, Redbull, Pizeria Dielli.

Studentët dhe nxënësit morën pjesë në këtë garë për të shfaqur aftësitë e tyre në identifikimin e dobësive të sigurisë në infrastrukturën e përgatitur nga ekipi organizues.

Image may contain: 9 people, people smiling, people standing

Image may contain: 9 people, people smiling, people standingImage may contain: 9 people, people smiling, people standing and child

Gara është organizuar me qëllim të ngritjes së vetëdijes për Siguri Kibernetike në shtetin e Republikës së Kosovës të qytetarëve, njëherësh edhe studentëve rreth rëndësisë së sigurisë kibernetike.

Aktiviteti është mbyllur me ceremoninë e shpërndarjes së certifikatave për studentët dhe nxënesit pjesëmarrës. Talentët tanë patën mundësi të përfshiheshin në Web Penetration testing, Physical hacking (Hakim Fizik), dhe projektin më të ri në vend Bomb Defuse.

3 ekipet që janë shpërblyer janë:

Vendi i 1-rë : CSP Dev’s

Vendi i 2-të : Extreme Hackers dhe

Vendi i 3-të : Dark Ghosts

Prandaj, ne iu dëshirojmë atyre fat në përpjekjet e ardhshme dhe shpresojmë që BURSAT dhe Trajnimet Falas nga ICT Academy dhe EIK të fituara sot do të kontribuojnë në zhvillimin e tyre të mëtejshëm profesional dhe akademik.

Ne jemi shumë mirënjohës për sponsorët tanë që i vlerësojnë iniciativat tona të teknologjisë dhe në këtë mënyrë ofruan ushqim dhe pije për të gjithë pjesëmarrësit!

Faleminderit Komuna e Mitrovicës, Kolegji Universum, Korporata Rugove, Red Bull Kosovo, Vipa Chips, dhe Dielli Market.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: