Sot në shkollën e mesme Gjin Gazulli u mbajt aktiviteti për Ditën ndërkombëtare Safer Internet Day SID2019


Sot më 5 Shkurt në Ditën ndërkombëtare të internetit të sigurtë #SID2019 për herë të parë në shkollën e mesme Elektroteknike “Gjin Gazulli” të Prishtinës shënohet kjo ditë me aktivitete si fushatë vetëdijesimi për përdorim të internetit të sigurtë nga gjeneratat e reja. Aktivitetin e hapën Drejtoresha shkollës Hajrie Shaipi dhe Atdhe Buja CEO ICT Academy dhe ky aktivitet vjen bashkëpunim i ICT Academy me Gjin Gazulli High School.

Aktiviteti kishte karakter informues përmes udhëzimeve dhe këshillave për nxënësit, prindërit dhe profesorët lidhur me rreziqet dhe mbrojtjen ndaj tyre. Ligjeratat e mbajtura nga vetë CEO i ICT Academy Atdhe Buja, Albnora Hoti me temën Cyberbullying ligjëruese në institucionet akademike por risia e këtij aktiviteti ishte prezantimi i analizës nga nxënësit Endrit dhe Erjion për masat mbrojtëse për një Internet të Sigurtë.

Me moton Së bashku për një Internet të Sigurtë, u shfaqën dy filma të shkurtër nga qendra UK Safer Internet që trajtuan temën e prezantimit të teknologjisë tek fëmijët dhe kontrollit prindëror. Pjesa e dytë dhe finale e aktivitetit ishte pjesa argëtuese dhe kokteji për të rinjtë nxënësit e shkollës e musafirët me mbështetje nga partnerët tanë Korporata Rugove Novus Consulting Liri Prizren CHE BAR Bistro ICTSmedia dhe përcjellja e mesazhit për kujdes dhe udhëzime në përdorim të internetit dhe pajisjeve dmth lodrave që kanë qasje në internet.

Shihemi në organizimet e radhës!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: