Organizohet edicioni i katërt i garës në Cyber Security Hackathon


Edicioni i katërt i garës Cyber Security Hackathon në qytetin e Mitrovicës organizohet gara në siguri kibernetike e quajtur “Cyber Security Hackathon 4” edicioni i katërt vjen bashkëpunim i ICT Academy me Gjimnazin Frang Bardhi në Mitrovicë dhe me Kolegjin UNIVERSUM. Ideja për zhvillimin e kësaj ngjarje të rëndësishme për komunitetin dhe të rinjtë e Mitrovicës vjen nga diskutimet dhe qështjet e rëndësishme gjatë vitit 2018 e 2019 në komunitetin vendor e ndërkombëtarë për Critical Information Infrastructure CII & GDPR.

Bazuar në këtë, ka filluar zhvillimi i idesë së skenarit në ekipin e përbashkët të ICT Academy. Sfidat që do të zhvillohen në kuadër të aktivitetit dhe garës janë:

  • Vlerësimi dhe identifikimi dobësive të sigurisë në sistemet e informacionit, web aplikacione dhe infrastrukturë Penetration Testing;
  • Hakim Fizik (Physical Hacking) pjesëmarrësit do kenë mundësi të provojnë aftësitë e tyre me hakim fizik në një makinë;
  • Eshtë menduar të jetë diqka e re, më argëtuese dhe logjike: Bomb Defuse, pajisje e cila është ndërtuar nga ekipi ICT Academy për këtë garë.

Gara në siguri kibernetike e quajtur “Cyber Security Hackathon 4” do të mbahet në shkollen Gjimnazi “Frang Bardhi”-Mitrovicë e hapur per maturant më datën 16 Prill 2019 e cila do të fillojë në orën 11:00 deri në 14:00, do të bëhet njoftimi dhe shpallja e fituesve të kësaj gare. Gjate gares do te kete edhe ligjerate lidhur me Sigurine e Informacionit Aplikimi është i hapur dhe mund ta bëni këtu

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeQA2B6BWbXQzByngIVaxmNYiJHmcJfvMXQt8xBvPlgxuVpUw/viewform?usp=pp_url

Për çdo informacion shtesë apo pyetje ju lutem na shkruani info@academyict.net

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: