Organizohet edicioni i gjashtë i garës në Cyber Security Hackathon


Edicioni i i gjashtë i garës Cyber Security Hackathon në qytetin e Prishtinës organizohet gara në siguri kibernetike e quajtur “Cyber Security Hackathon 6” ky edicioni bashkëpunim i Cacttus Education Shkollës Profesionale dhe ICT Academy. Ideja për zhvillimin e kësaj ngjarje të rëndësishme për komunitetin dhe të rinjtë e Prishtinës vjen nga diskutimet dhe qështjet e rëndësishme gjatë vitit 2019 në komunitetin vendor e ndërkombëtarë për Critical Information Infrastructure CII & GDPR.

Bazuar në këtë, ka filluar zhvillimi i idesë së skenarit në ekipin e përbashkët të ICT Academy. Sfidat që do të zhvillohen në kuadër të aktivitetit dhe garës janë:

  • Vlerësimi dhe identifikimi dobësive të sigurisë në sistemet e informacionit, web aplikacione dhe infrastrukturë Penetration Testing;
  • Hakim Fizik (Physical Hacking) pjesëmarrësit do kenë mundësi të provojnë aftësitë e tyre me hakim fizik në një makinë;
  • Është menduar të jetë diçka e re, më argëtuese dhe logjike: Bomb Defuse, pajisje e cila është ndërtuar nga ekipi ICT Academy për këtë garë.

Gara në siguri kibernetike e quajtur “Cyber Security Hackathon 6” do të mbahet në shkollën Profesionale Cacttus Education në lagjen Arbëria (tek objekti i ri i komunës së Prishtinës) në Prishtinë e hapur për të gjithë të interesuarit më datën 8 Qershor 2019 e cila do të fillojë në orën 10:00 deri në 15:00 dhe shpallja e fituesve të kësaj gare, ndërkohë do të bëhet njoftimi për Çmimet të cilat do jenë interesante këtë edicion. Aplikimi është i hapur dhe mund ta bëni këtu https://bit.ly/2HxOEio

Për çdo informacion shtesë apo pyetje ju lutem na shkruani info@academyict.net ose info@cacttus.education

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: