Ka nisur Shkolla Dimërore Cyber Security & Privacy


Sot 26 Dhjetor në Kolegjin AAB në Prishtinë ka nisur aktivitetin e saj Shkolla Dimërore Cyber Security & Privacy për mbarëvajtjen dhe organizimin e saj po kujdeset ICT Academy dhe Kolegji AAB Departamentin e Shkencave Kompjuterike.
Hapjen e Shkollës Dimërore bëri dekani i Fakultetit të Shkencave Kompjuterike Prof Dr Jusuf Qarkaxhija dhe Atdhe Buja CEO ICT Academy, të cilët treguan synimin dhe fokusin që përmes ligjëratave, diskutimeve të hapura dhe punës teknike në laborator që sot po mbahet, të iu ofroj pjesëmarrësve njohuri të gjerë mbi Sigurinë Kibernetike më saktë sigurinë e informacionit metodat dhe teknikat e identifikimit të dobësive të sigurisë, dhe mbrojtjes së informacionit.

Brenda kësaj shkolle po mbahet mbahet puna praktike në Siguri Kibernetike, ligjërues dhe eksperti i sigurisë kibernetike njëherit i certifikuar me titulin Ethical Hacker Atdhe Buja CEO i ICT Academy së bashku me pjesëmarrësit realizuan hapat e parë të procesit të testimit të disa targeteve të hapura njohur me emërtimin Penetration Testing, për të cilin do të vlerësohen dhe marrin 10 ECTS kredi të studimeve. Në përfundim të shkollës dimërore do të shpërndahen edhe certifikatat.
Të gjithë të interesuarit mund të marrin pjesë në këtë aktivitet i cili ka në fokus sigurinë e informacionit dhe parapërgatitja për të zotëruar aftësitë teknike në Ethical Hacking.
Mbështetës të këtij aktiviteti vijnë RedBull, RTK.

Gjej njoftimet për aktivitetet KËTU: https://academyict.net/events-seminars/

Për regjistrim KËTU➡️https://bit.ly/34ORw43

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: