Vazhdon aktivitetin Shkolla Dimërore Cyber Security & Privacy


Edhe sot 27 Dhjetor në Kolegjin AAB në Prishtinë ka vazhduar aktivitetin e saj Shkolla Dimërore Cyber Security & Privacy, ku për mbarëvajtjen dhe organizimin e saj po kujdeset ICT Academy dhe Kolegji AAB Departamentin e Shkencave Kompjuterike.
KËTU gjeni gjithçka rreth International-School  https://bit.ly/2SxCdue

Në vazhdim të aktivitetit të kësaj shkolle u mbajt puna praktike në Siguri Kibernetike me ligjëruesin dhe ekspertin e sigurisë kibernetike njëherit i certifikuar me titulin Ethical Hacker Atdhe Buja CEO i ICT Academy së bashku me pjesëmarrësit realizuan hapat e parë të procesit të testimit për dobësi të sigurisë të disa targeteve të hapura njohur me emërtimin Penetration Testing, për të cilin do të vlerësohen dhe marrin 10 ECTS kredi të studimeve. Në programin vazhdim të shkollës, u demonstruar edhe disa teknika të identifikimit dhe mbrojtjes nga sulmet me skripta python etj. Në përfundim të shkollës dimërore do të shpërndahen edhe certifikatat.

Të gjithë të interesuarit mund të marrin pjesë në këtë aktivitet i cili ka në fokus sigurinë e informacionit dhe parapërgatitja për të zotëruar aftësitë teknike në Ethical Hacking.
Mbështetës të këtij aktiviteti vijnë RedBull, Kolegji AAB dhe RTK.
Gjej njoftimet për aktivitetet KËTU: https://academyict.net/events-seminars/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: