Sot u mbajt aktiviteti për Ditën ndërkombëtare “Safer Internet Day 2020″


Sot më 11 Shkurt në Ditën ndërkombëtare të internetit të sigurtë #SID2020 për herë të dytë në shkollën e mesme Elektroteknike “Gjin Gazulli” të Prishtinës shënohet kjo ditë me aktivitete si fushatë vetëdijesimi për përdorim të internetit të sigurtë nga gjeneratat e reja. Aktivitetin e hapën Drejtoresha shkollës Hajrie Shaipi dhe Atdhe Buja CEO ICT Academy dhe ky aktivitet vjen bashkëpunim i ICT Academy me Gjin Gazulli High School.

Aktiviteti kishte karakter informues përmes udhëzimeve dhe këshillave për nxënësit, prindërit dhe profesorët lidhur me rreziqet dhe mbrojtjen ndaj tyre. Ligjeratat e mbajtura nga vetë CEO i ICT Academy Atdhe Buja ku dhe u prezantuar ICT-CERT si strukturë që merret me incidentet e sigurisë kibernetike, nxënësit e shkollës Leon Bytyqi dhe Leonat Krasniqi me temën Cyberbullying dhe masat mbrojtëse për një Internet të Sigurtë.

Me moton Së bashku për një Internet të Sigurtë, u shfaqën dy filma të shkurtër nga qendra UK Safer Internet që trajtuan temën e prezantimit të teknologjisë tek fëmijët dhe kontrollit prindëror.

Falenderojme mbështetësit partnerët tanë Korporata Rugove Kolegjin AAB.

Shihemi në organizimet e radhës!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: