ICT Academy ka filluar trajnimet në Cyber Security & Privacy

Kanë filluar trajnimet në Cyber Security & Privacy të organizuara nga ekipi i ICT Academy. Trajnimet po mbahen në ambientet e kampusit të Kolegjit Universum partner i bashkëpunimit të ICT Academy. Continue reading “ICT Academy ka filluar trajnimet në Cyber Security & Privacy”

Advertisements

Sot në shkollën e mesme Gjin Gazulli u mbajt aktiviteti për Ditën ndërkombëtare Safer Internet Day SID2019

Sot më 5 Shkurt në Ditën ndërkombëtare të internetit të sigurtë #SID2019 për herë të parë në shkollën e mesme Elektroteknike “Gjin Gazulli” të Prishtinës shënohet kjo ditë me aktivitete si fushatë vetëdijesimi për përdorim të internetit të sigurtë nga gjeneratat e reja. Aktivitetin e hapën Drejtoresha shkollës Hajrie Shaipi dhe Atdhe Buja CEO ICT Academy dhe ky aktivitet vjen bashkëpunim i ICT Academy me Gjin Gazulli High School. Continue reading “Sot në shkollën e mesme Gjin Gazulli u mbajt aktiviteti për Ditën ndërkombëtare Safer Internet Day SID2019”

4 dite nga Dita ndërkombëtare “Safer Internet Day (SID2019)”

 

Për herë të parë në Shkollën e Mesme Elektroteknike “Gjin Gazulli” të Prishtinës organizohet fushatë vetëdijesimi për Ditën ndërkombëtare #SaferInternetDay #SID2019 që vjen si bashkëpunim i ICT Academy me Gjin Gazulli High School. Aktiviteti mbahet në Amfiteatrin e shkollës Gjin Gazulli në Prishtinë më datën 5 Shkurt 2019 e cila do të fillojë në orën 11:00 deri në 13:00. Aktiviteti ka karakter informues dhe argëtues për të rinjtë nxënësit e shkollës. Këtë edicion të parë ka risi tek skenari i aktivitetit, ka prezantime informuese dhe ligjërata me tema të ndryshme rreth Mbrojtjes së fëmijëve në përdorim të internetit, Cyberbullying dhe The Internet of Toys. Risi do jetë pjesa e kohës së argëtimit ku përmes lojërave të ndryshme do të përcjellët mesazhi për kujdes dhe udhëzime në përdorim të internetit dhe pajisjeve dmth lodrave që kanë qasje në internet.

Facebook event https://bit.ly/2SVh1fe & lajmi i plotë
Gjeo-lokacioni: https://her.is/2Sz2oOh
Numrat kontaktues stafi organizativ 049 459 572 (Atdheu)
Për çdo informacion shtesë apo pyetje ju lutem na shkruani info@academyict.net

Mbështetës të aktivitetit janë Korporata Rugove Novus Consulting Liri Prizren CHE BAR Bistro ICTSmedia

Jeni të mirëpritur t’i bashkoheni Ditës ndërkombëtare KOSOVA “Safer Internet Day (SID2019)”!

European Commission adopts adequacy decision on Japan, creating the world’s largest area of safe data flows

Brussels, 23 January 2019

The Commission has adopted today its adequacy decision on Japan, allowing personal data to flow freely between the two economies on the basis of strong protection guarantees.

This is the last step in the procedure launched in September 2018, which included the opinion of the European Data Protection Board (EDPB) and the agreement from a committee composed of representatives of the EU Member States. Together with its equivalent decision adopted today by Japan, it will start applying as of today.

Source: Europa

Continue reading “European Commission adopts adequacy decision on Japan, creating the world’s largest area of safe data flows”

Hackers Launching Ransomware and CryptoMiner via Love_You MalSpam Campaign

The worst alliance of Ransomware and the CryptoMiner family in a spread spree, early January 2019. Malware Spam or MalSpam is the term used to designate malware that is delivered via email messages.

Malicious spam (MalSpam) using zipped JavaScript (.js) files as email attachments–this is a well-established tactic used by cybercriminals to distribute malware. The infection traffic included GandCrab ransomware, a Monero (XMRig) cryptocurrency miner, and Phorpiex spambot traffic.

Source: gbhackers Continue reading “Hackers Launching Ransomware and CryptoMiner via Love_You MalSpam Campaign”

Pirate Bay Downloaders Beware!! – Hackers Launching Dangerous Malware via Torrent Files

Piratebay users are now being victimized by malware and phishing attack that hijacking the websites and steal the cryptocurrencies.

researcher who was trying to download a torrent from Piratebay, a torrent file drops .LNK shortcut file contained a CozyBear malware along with dangerous PowerShell commands.

Source: gbhackers Continue reading “Pirate Bay Downloaders Beware!! – Hackers Launching Dangerous Malware via Torrent Files”

Blog at WordPress.com.

Up ↑