Critical Android Bug that Allows Attackers to Compromise your Android Device Using PNG Image

Google has patched a critical security vulnerability in a framework that can be triggered with a specially crafted PNG image. The vulnerability affects the Android devices ranging from Android 7.0 to Android 9.0.

Source:  gbhackers

Continue reading “Critical Android Bug that Allows Attackers to Compromise your Android Device Using PNG Image”

Advertisements

Sot në shkollën e mesme Gjin Gazulli u mbajt aktiviteti për Ditën ndërkombëtare Safer Internet Day SID2019

Sot më 5 Shkurt në Ditën ndërkombëtare të internetit të sigurtë #SID2019 për herë të parë në shkollën e mesme Elektroteknike “Gjin Gazulli” të Prishtinës shënohet kjo ditë me aktivitete si fushatë vetëdijesimi për përdorim të internetit të sigurtë nga gjeneratat e reja. Aktivitetin e hapën Drejtoresha shkollës Hajrie Shaipi dhe Atdhe Buja CEO ICT Academy dhe ky aktivitet vjen bashkëpunim i ICT Academy me Gjin Gazulli High School. Continue reading “Sot në shkollën e mesme Gjin Gazulli u mbajt aktiviteti për Ditën ndërkombëtare Safer Internet Day SID2019”

Newly Discovered Vulnerability Affects 3G, 4G and 5G By Leaking Mobile Users’ Data

Security and privacy issues engulf 3G, 4G and 5G at a time when 5G is making its grand appearance onto the telecommunications market. Researchers have revealed the generation networks can monitor mobile activity and automated profiling if compromised. For nation-state actors, this information can be used to spy on embassy officials and for cybercriminals, it is a profitable opportunity.

Source:  latesthackingnews

Continue reading “Newly Discovered Vulnerability Affects 3G, 4G and 5G By Leaking Mobile Users’ Data”

4 Million Android Users Infected by Malicious Beauty Camera App From Google Play that Steals Personal Pictures

Google play Store flooding the several malicious beauty camera apps that steal Android users sensitive images and apps, the malicious app was already downloaded by more than 4 million Android users.

Initially, these apps don’t indicate any malicious activities until infected users decide to delete the app and the maximum number of downloads originated from Asia.

Source: gbhackers Continue reading “4 Million Android Users Infected by Malicious Beauty Camera App From Google Play that Steals Personal Pictures”

4 dite nga Dita ndërkombëtare “Safer Internet Day (SID2019)”

 

Për herë të parë në Shkollën e Mesme Elektroteknike “Gjin Gazulli” të Prishtinës organizohet fushatë vetëdijesimi për Ditën ndërkombëtare #SaferInternetDay #SID2019 që vjen si bashkëpunim i ICT Academy me Gjin Gazulli High School. Aktiviteti mbahet në Amfiteatrin e shkollës Gjin Gazulli në Prishtinë më datën 5 Shkurt 2019 e cila do të fillojë në orën 11:00 deri në 13:00. Aktiviteti ka karakter informues dhe argëtues për të rinjtë nxënësit e shkollës. Këtë edicion të parë ka risi tek skenari i aktivitetit, ka prezantime informuese dhe ligjërata me tema të ndryshme rreth Mbrojtjes së fëmijëve në përdorim të internetit, Cyberbullying dhe The Internet of Toys. Risi do jetë pjesa e kohës së argëtimit ku përmes lojërave të ndryshme do të përcjellët mesazhi për kujdes dhe udhëzime në përdorim të internetit dhe pajisjeve dmth lodrave që kanë qasje në internet.

Facebook event https://bit.ly/2SVh1fe & lajmi i plotë
Gjeo-lokacioni: https://her.is/2Sz2oOh
Numrat kontaktues stafi organizativ 049 459 572 (Atdheu)
Për çdo informacion shtesë apo pyetje ju lutem na shkruani info@academyict.net

Mbështetës të aktivitetit janë Korporata Rugove Novus Consulting Liri Prizren CHE BAR Bistro ICTSmedia

Jeni të mirëpritur t’i bashkoheni Ditës ndërkombëtare KOSOVA “Safer Internet Day (SID2019)”!

Blog at WordPress.com.

Up ↑