4 dite nga Dita ndërkombëtare “Safer Internet Day (SID2019)”

 

Për herë të parë në Shkollën e Mesme Elektroteknike “Gjin Gazulli” të Prishtinës organizohet fushatë vetëdijesimi për Ditën ndërkombëtare #SaferInternetDay #SID2019 që vjen si bashkëpunim i ICT Academy me Gjin Gazulli High School. Aktiviteti mbahet në Amfiteatrin e shkollës Gjin Gazulli në Prishtinë më datën 5 Shkurt 2019 e cila do të fillojë në orën 11:00 deri në 13:00. Aktiviteti ka karakter informues dhe argëtues për të rinjtë nxënësit e shkollës. Këtë edicion të parë ka risi tek skenari i aktivitetit, ka prezantime informuese dhe ligjërata me tema të ndryshme rreth Mbrojtjes së fëmijëve në përdorim të internetit, Cyberbullying dhe The Internet of Toys. Risi do jetë pjesa e kohës së argëtimit ku përmes lojërave të ndryshme do të përcjellët mesazhi për kujdes dhe udhëzime në përdorim të internetit dhe pajisjeve dmth lodrave që kanë qasje në internet.

Facebook event https://bit.ly/2SVh1fe & lajmi i plotë
Gjeo-lokacioni: https://her.is/2Sz2oOh
Numrat kontaktues stafi organizativ 049 459 572 (Atdheu)
Për çdo informacion shtesë apo pyetje ju lutem na shkruani info@academyict.net

Mbështetës të aktivitetit janë Korporata Rugove Novus Consulting Liri Prizren CHE BAR Bistro ICTSmedia

Jeni të mirëpritur t’i bashkoheni Ditës ndërkombëtare KOSOVA “Safer Internet Day (SID2019)”!

Advertisements

European Commission adopts adequacy decision on Japan, creating the world’s largest area of safe data flows

Brussels, 23 January 2019

The Commission has adopted today its adequacy decision on Japan, allowing personal data to flow freely between the two economies on the basis of strong protection guarantees.

This is the last step in the procedure launched in September 2018, which included the opinion of the European Data Protection Board (EDPB) and the agreement from a committee composed of representatives of the EU Member States. Together with its equivalent decision adopted today by Japan, it will start applying as of today.

Source: Europa

Continue reading “European Commission adopts adequacy decision on Japan, creating the world’s largest area of safe data flows”

Mbahet gara për siguri kibernetike “Cyber Security Hackathon” edicioni i parë

Për herë të parë në qytetin e Mitrovicës gjigantin industrial është mbajtur gara kibernetike “Cyber Security Hackathon #1”, e organizuar nga ICT Academy në partneritet me Education Innovators Kosovo – EIK dhe mbështetës Komuna e Mitrovicës, Kolegji Universum, VIPA chips, Ujë Rugove, Redbull, Pizeria Dielli. Continue reading “Mbahet gara për siguri kibernetike “Cyber Security Hackathon” edicioni i parë”

Fillon gara Cyber Security Hackathon #1

Sot më 15 dhjetor 2018 në Qendrën Rexhep Mitrovica në Mitrovicë ka filluar edicioni i parë i garës Cyber Security Hackathon për mbarëvajtjen dhe organizimin e saj po kujdeset ICT Academy dhe Education Innovators Kosovo EIK.

Gara përmban tri komponente – sfida Web Penetration Testing, Physical Hacking dhe Bomb Defuse të cilat janë përgatitur për garuesit.

Mbështetës të kësaj gare vijnë Komuna e Mitrovicës, Kolegji Universum, Vipa Chips, Ujë Rugove, Pizeria Dielli dhe Redbull.

1 dite nga gara për siguri kibernetike “Cyber Security Hackathon” edicioni i parë

Me qëllim të ngritjes së vetëdijes për Siguri Kibernetike në shtetin e Republikës së Kosovës zhvillohet gara kibernetike me hakerët e rajonit të Mitrovicës.

Aktiviteti do të zgjasë një ditë, 15 dhjetor, teksa për specifikat e organizimit kujdeset ICT Academy me Education Innovators Kosovo – EIK, të njohur në përmasa ndërkombëtare me punën e tyre organizon:

Cyber Security Hackathon 1 Continue reading “1 dite nga gara për siguri kibernetike “Cyber Security Hackathon” edicioni i parë”

Blog at WordPress.com.

Up ↑