Organizohet edicioni i gjashtë i garës në Cyber Security Hackathon

Edicioni i i gjashtë i garës Cyber Security Hackathon në qytetin e Prishtinës organizohet gara në siguri kibernetike e quajtur “Cyber Security Hackathon 6” ky edicioni bashkëpunim i Cacttus Education Shkollës Profesionale dhe ICT Academy. Continue reading “Organizohet edicioni i gjashtë i garës në Cyber Security Hackathon”

Advertisements

Mbahet gara për siguri kibernetike “Cyber Security Hackathon” edicioni i katërt

Për herë të dytë në qytetin e Mitrovicës gjigantin e industrisë është mbajtur gara kibernetike “Cyber Security Hackathon #4”, e organizuar nga ICT Academy në partneritet me Kolegjin UNIVERSUM dhe Gjimnazin Frang Bardhi në Mitrovicë..

Studentët dhe nxënësit morën pjesë në këtë garë për të shfaqur aftësitë e tyre në identifikimin e dobësive të sigurisë në infrastrukturën e përgatitur nga ekipi organizues dhe u mbajt ligjërat për Information Security nga CEO ICT Academy Atdhe Buja.

Gara është organizuar me qëllim të ngritjes së vetëdijes për Siguri Kibernetike në Kosovë të qytetarëve, njëherësh edhe studentëve rreth rëndësisë së sigurisë kibernetike.

Aktiviteti është mbyllur me ceremoninë e shpërndarjes së certifikatave për studentët dhe nxënësit fitues. Talentët tanë patën mundësi të përfshiheshin në komponentën teknike të Web Penetration testing.

3 ekipet që janë shpërblyer janë:

Vendi i 1-rë : Rinor Zekolli & Murat Mehmeti

Vendi i 2-të : Edon Stavileci & Iljaz Neziri

Vendi i 3-të : Festim Braha, Aid Rrahmani & Albert Miftari

Prandaj, ne iu dëshirojmë atyre fat në përpjekjet e ardhshme dhe shpresojmë që BURSAT, nga Kolegji Universum të fituara sot do të kontribuojnë në zhvillimin e tyre të mëtejshëm profesional dhe akademik.

Ne jemi shumë mirënjohës për sponsorët tanë që i vlerësojnë iniciativat tona të teknologjisë dhe në këtë mënyrë ofruan cmimet për tri vendet e bara bursa!

Faleminderit Kolegji Universum dhe Gjimnazit Frang Bardhi të Mitrovicës.

Sot fillon konferenca Computer Security & Forensics BloomCON SHBA

Edicioni i katërt i BloomCON do të ofroj ligjërata dhe workshope për të gjitha nivelet e sigurisë së informacionit dhe forenzikës nga ekspertë të industrisë botërore. Eshte planifikuar mbajtja e disa garave që do të ju mundësoj pjesëmarrësve të mësojnë më shumë rreth lockpicking, hardware hacking, IoT, Penetration testing CTF ku ICT Academy është sponsor për herë të parë organizon këtë garë brenda kësaj konference. Ngjarje të shumëta do ndodhin duke përfshirë edhe Drone Wars gara që do të realizohet në bashkëpunm me US Army. Continue reading “Sot fillon konferenca Computer Security & Forensics BloomCON SHBA”

Blog at WordPress.com.

Up ↑